De mondige mens : antropologie van de volwassenheid - Pöggeler, Franz, 1926-2009; Leirman, Walter (Antwerpen : Nederlandsche Boekhandel, 1966)
Het proces der volwassenvorming, de ontwikkelings- en vormingsfazen der volwassenen, de volwassenheid als opdracht, ... komen allemaal aan bod in die boek over de volwassenheid en de weg naar deze volwassenheid.