Meneer en mevrouw zijn gek - Keuls, Yvonne, 1931- (Baarn : Ambo, 1992)
Yvonne Keuls trok zich een jaar lang terug in diverse psychiatrische inrichtingen om dit boek over het leven van de psychiatrische patiënt te kunnen schrijven. De mensen die ze er ontmoette inspireerden haar tot personages zoals Ida Been, Winnie, ... die een plaats kregen in dit werk. Keuls neemt de lezer(es) mee naar een wereld die volgens haar 'echt' is: niemand houdt er de schijn op, iedereen is er wat hij/zij is ... en dat noemen ze dan 'gek zijn' zo zegt de schrijfster.
Keywords: Psychiatrie; Psychiatrische patienten; Tekstuitgave