Dagboek van een schizofreen - Séchehaye, M.-A. (Marguerite Albert), 1887-1964; Foudraine, Jan, 1929-; Van Leeuwen, Evelien (Rotterdam : Lemniscaat, 1971)
In dit dagboek beschrijft Renée haar angst en verlatenheid en het overweldigende schuldgevoel waarmee ze geconfronteerd werd tijdens haar behandeling door psychotherapeute Marguerite Sechehaye om verlost te worden van haar schizofrenie en een nieuw mens te worden die terug verbondenheid voelde met haar medemens en de wereld rondom haar.