Op het eerste gezicht - Bates, Brian; Cleese, John (Haarlem : Schuyt & Co, 2001)
Het menselijk gezicht heeft ons altijd mateloos geboeid. Baby's kijken reeds dertig minuten na de geboorte al het liefst naar gezichten. Onze fascinatie ervoor is aangeboren en blijft ons hele leven bestaan. We worden verliefd op mensen die we mooi vinden en we raken geintrigeerd door beroemde gezichten. Door kennis over de oorsprong, functie en betekenis van dit intieme deel van ons leven, krijgen we een verhelderend inzicht in onszelf. In dit met ruim 400 fantastische foto's geillustreerde boek komt de fascinerende geschiedenis van de evolutionaire, sociale en psychologische ontwikkeling van het menselijk gezicht in zes hoofdstukken aan bod.
Keywords: Psychologie; emoties; gelaat; lichaamstaal; persoonlijkheidsleer