De praktijk der ziekenverpleging - Melk, H. A., 1888-1973; Koch, E. A. (Gorinchem : Noorduijn, 1941)
Een beknopt maar uitgebreid leerboek opgedragen aan alle verplegenden van Nederland en geschreven door Zr. H.A. Melk, docente aan de gemeenteziekenhuizen van 's-Gravenhage. Begint met eenvoudige basiskennis zoals het tillen en vervoeren van de patiënten om vervolgens in het tweede luik de kennis voor de tweede- en derdejaarsstudenten wat uitgebreider uit te leggen: de verschillende verbanden, werken in de operatiekamer, ... Rijkelijk geïllustreerd met foto's, tekeningen, diagrammen, ...