Van dolhuys tot psychiatrisch centrum : ontwikkeling en functie - Schut, J. H. P., 1922- (Haarlem : De Toorts, 1970)
Auteur J. Schut ergert zich mateloos aan de halve waarheden die verkondigd worden in de weinige boeken die aandacht hebben voor de psychiatrie ten tijde van de Romeinen tot de negentiende eeuw. Met dit boek wil hij een overzicht geven van de geschiedenis van de psychiatrie sinds de Romeinen ... maar hij wil meteen ook komaf maken met deze verzinsels en de waarheid recht aandoen zodat de lezer(es) meteen weet hoe de stand van zaken precies is op het moment van verschijnen van dit werk.
Bibliography: p. 125-133.
Keywords: Psychiatric hospitals -- History; Boek