Lehrbuch der Geisteskrankheiten - Bumke, Oswald, 1877-1950 (München : J. F. Bergmann, 1948)
Bumke volgde Kraepelin op toen deze laatste overleed en ging op dezelfde weg verder: geesteszieken diagnosteren aan de hand van fysieke kenmerken. In dit handboek krijgen we natuurlijk een uitgebreid overzicht van de verschillende ziektebeelden en grafieken en foto's geven ons een beeld van deze mensen en ziekten: melancholie, alcoholisme, schizofrenie, katatonie, ...