De psycho-pedagoog Ovide Decroly : een groot opvoeder. (Ronse : Vriendenkring RBO, 1981)
Het belang van Dr. Ovide Decroly kan moeilijk onderschat worden: deze Belgische arts, pedagoog en psycholoog was één van de grondleggers van de wetenschappelijke psychologie in België. Deze tweetalige (Nederlands/Frans) en mooi geïllustreerde uitgave laat ons uitgebreid kennis maken met het titanenwerk dat Decroly verricht heeft voor geestelijk achtergestelde kinderen. In deze uitgave ook enkele losse documenten, fotokopiën van een artikel, documenten van de Dr. Ovide Decrolyschool, ...
Keywords: Decroly, Ovide, -- 1871-1932.