Pesten : een preventiepakket voor het onderwijs - De Meyer, Ann; Heurckmans, Nathalie; Vanbilloen, Els (Leuven : Acco, 1994)
De auteur willen het pesten op school bespreekbaar maken. Daarom hebben ze vanuit hun ervaring met deze problematiek en het preventiewerk dit boek samengesteld. Het is een preventiepakket voor leerkrachten van de derde graad van de basisschool en de eerste graad van het middelbaar onderwijs. In concrete stappen maken de auteurs duidelijk hoe men op elk niveau - het beleid, de school, de klas, - pesten kan voorkomen. Alle partijen worden hierbij betrokken : zowel de pestkoppen als hun slachtoffers, de meelopers, de leerkrachten, de directies en de ouders.
Kinderen worden vaak gepest op school. Dit roept heel wat vragen op bij ouders, leerkrachten en directies : "Hoe kunnen we pesten voorkomen? Hoe kunnen we de sfeer op school verbeteren?"
Schenking Greta Poot
Keywords: Boek