Een laatste groet : uitvaart- en rouwrituelen in multicultureel Nederland - Bot, Marrie, 1946- (Rotterdam : Marrie Bot, 1998)
In dit boek geeft Marrie Bot een indringend beeld van de wijze waarop in multicultureel Nederland met de dood wordt omgegaan. Het is het resultaat van jarenlang fotograferen en uitvoerig onderzoek. De fotografe woonde tussen 1990 tussen 1998 ruim 100 uitvaarten bij en legde de rituelen vast bij rooms-katholieke, protestantse, joodse en niet-kerkelijke Nederlanders. Ze brengt daarbij zowel de traditionele als de recent ontstane gebruiken in beeld. Daarnaast fotografeerde ze de rituelen rond de dodenbezorging van de in ons land wonende Surinaamse creolen, Kaapverdianen, Surinaamse hindoes, Chinezen, en Pakistaanse, Iraanse en Surinaamse traditioneel-Javaanse moslims.
Keywords: Bereavement -- Social aspects -- Netherlands; Funeral rites and ceremonies -- Netherlands; Netherlands -- Ethnic relations; Boek