De pen als bondgenoot : over leven met een ziekte. - Elskens, Danni; CM. Ziekenzorg (Leuven : Garant, 2000)
Ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag organiseerde de Belgische Ziekenzorg CM een proza- en gedichtenwedstrijd over chronisch ziek zijn. Een selectie van acht verhalen en tien gedichten vormt het boek 'De pen als bondgenoot'. De verhalen en gedichten zijn stuk voor stuk persoonlijke relazen van chronisch zieken of hun naasten, waarin duidelijk wordt hoe een chronische ziekte invloed heeft op het leven, relaties en werk. Zij vertellen hoe zij hebben leren leven met ziek zijn, een leven waarin zekerheden plaats hebben moeten maken voor het onbekende, voor angst, pijn en onmacht. De herkenbare verhalen en gedichten hebben een persoonlijke en directe stijl, die gemakkelijk te lezen is.
Proza- en poëziewedstrijd van Ziekenzorg CM n.a.v. 50ste verjaardag