Ivanov : roman - Bervoets, Hanna, 1984- (Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, 2016)
Een journalist in opleiding raakt gefascineerd door een wetenschapper die aidsonderzoek doet geïnspireerd door experimenten op apen door de Rus Ivanov begin 20e eeuw.