Zelfs de vogels vallen en andere verhalen - Daem, Frederik Willem, 1988- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2015)
Een politieachtervolging door de voorsteden van Los Angeles, de privatisering van een ruimtestation of een nachtelijke dwaaltocht over de boulevards van Parijs, de lenige verbeelding van debutant Frederik Willem Daem leidt de lezer niet alleen naar alle uithoeken van de wereld, maar brengt hem vooral dicht bij zijn personages. Ondanks de vaak donkere thematiek, waarbij hij weigert de dood te schuwen, laat Daem in zijn verhalen ook steevast een sprankje hoop doorschemeren. Hij voert de lezer mee met een goed gevoel voor regie en structuur, waarbij de dramatische lijn tot in alle details is uitgewerkt. Dat merkte 'De Morgen' een jaar geleden al op toen Daem in de 14 beloften van 2014 de literatuur voor zijn rekening nam.