Vijfhonderd jaar geschiedenis van de ingenieur : 1500-2010 - Lagast, Noël, 1937- (Antwerpen : Garant, 2011)
Noël Lagast , erevoorzitter van de VIK en hoofdredacteur van I-mag, schreef het boek 'Vijfhonderd jaar geschiedenis van de ingenieur, van 1500-2010'. Lagast situeert de ingenieurswetenschappen en de ingenieur in een historisch perspectief. De auteur beschrijft onder meer het ontstaan en de geschiedenis van de burgerlijk ingenieurs in België. Buitenlandse invloeden en binnenlandse ontwikkelingen, met name de industrialisering in het zuiden van het land en rond Gent, krijgen daarbij ruime aandacht. Ook de 'technisch' of 'industrieel ingenieurs' worden in het boekwerk uitvoerig onder de loep genomen.
Bibliografische referenties ; index
Industriële geschiedenis en archeologie in België (rubricering Patrick Viaene)