Over alles en voor iedereen : 50 essays - Van Gerrewey, Christophe, 1982- (Antwerpen : Bezige Bij, 2015)
Sinds 2000 reageert Christophe Van Gerrewey al schrijvend op wat hij leest, ziet en hoort. In honderden kritieken, essays en recensies heeft hij naar woorden gezocht om uit te drukken wat iemand kan voelen, denken, hopen en vrezen. Hij schreef scherpe, eerlijke en vaak humoristische teksten over het werk van anderen schrijvers en kunstenaars, maar ook architecten, filosofen, politici, acteurs, sportlui en hoofdredacteuren. 'Over alles en voor iedereen' is een selectie van vijfenveertig levendige en vaak verrassende stukken. Centraal staat telkens één persoon, van Theodor Adorno over Griet Op de Beeck, Michael Jordan en Luc Tuymans tot Bart De Wever. Door op een toegankelijke maar diepgaande manier over deze zeer verschillende figuren te schrijven, en vooral door hun bezigheden te interpreteren, dringt Van Gerrewey door tot de essentiële betekenis van hun daden. Zo groeit deze selectie uit tot een boek dat over alles gaat, en dat gericht is tot iedereen.
Keywords: Criticism -- 21st century; Literature -- 21st century