De Belgische revolutionairen van 1830 en de constructie van een natiestaat. - Witte, Els, 1941- (Den Haag : Algemeen Nederlands Verbond, 2013)
Noord en Zuid onder Willem I. 200 jaar Verenigd Koninkrijk der Nederlanden', onder redactie van Rik Vosters en Janneke Weijermars. De Werkgroep Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (VKN) en het Algemeen-Nederlands Verbond (ANV) lanceren samen een halfjaarlijkse lezingenreeks over diverse aspecten van de integratie en desintegratie van de Lage Landen ten tijde van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830). Tussen 2012 en 2015 zal er elk jaar een voorjaarslezing in Nederland plaatsvinden, gevolgd door een najaarslezing in Vlaanderen. Zo wordt naar het gedenkjaar 2015 toegewerkt, bovendien wil de organisatie in 2013 aanhaken bij de grootscheepse Nederlandse festiviteiten rond '200 jaar Koninkrijk der Nederlanden'. Gevestigde en aanstormende onderzoekers die bij de Werkgroep VKN zijn aangesloten, verzorgen lezingen binnen hun expertisedomein waarin ze de meest recente stand van wetenschappelijk onderzoek op een toegankelijke wijze uitdragen.