Turkije aan de Leie : 50 jaar migratie in Gent - De Gendt, Tina, 1982- (Tielt : Lannoo, 2014)
In 2014 is het precies 50 jaar geleden dat de eerste Turkse immigranten in Gent arriveerden om er in de leeggelopen textielfabrieken te gaan werken. Een verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Vandaag leven er zon 20.000 Turken in Gent. Bijna 1 op de 10 Gentenaars heeft Turkse roots. Al die tijd bleef hun verhaal een verhaal van toeristenarbeiders die zich vermomden als hippies in de jaren zeventig, van vollopende volkswijken, van pita en Mercedessen in de sociale woonwijk onverteld. Tot nu.