Brouwen, branden en bedienen : productie en verkoop van drank door vrouwen in de Noordelijke Nederlanden, circa 1500-1800 - van Dekken, Marjolein (Amsterdam : Aksant, 2010)
Onderzoek naar de positie en mogelijkheden van vrouwen in de Noord-Nederlandse dranknijverheid. With an English summary. Ondertitel op omslag: werkende vrouwen in de Nederlandse dranknijverheid, 1500-1800.
Bibliografische referenties ; index
Samenvatting in het Engels