Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw - Houben, Annemieke, 1981- (Nijmegen : Vantilt, 2014)
Wellustige liedjes zijn van alle tijden, maar in de zeventiende en achttiende eeuw maakten de Hollanders het wel heel bont. Of het nou gaat over orale seks, impotentie, homoseksualiteit, seks in het vrije veld, voyeurisme, de huwelijksnacht, ontmaagding, vrolijke hoeren, geslachtsziekten of schaamhaarcoiffures: geen onderwerp bleef onbezongen. 'Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw' bundelt de leukste, grappigste en spannendste erotisch getinte liedjes uit de periode 1600-1820. Annemieke Houben herspelde de teksten, voorzag ze van een toegankelijke uitleg en verluchtigde ze met afbeeldingen. Van driekwart van de liedjes is de originele melodie teruggevonden, waardoor we ze nu ook weer kunnen zingen. Dit boek ontsluit op aanstekelijke toon een schat aan obsceniteiten voor wie de promiscue kant van onze voorouders wil leren kennen.
Wellustige liedjes zijn van alle tijden, maar in de zeventiende en achttiende eeuw maakten de Hollanders het wel heel bont. Of het nou gaat over orale seks, impotentie, homoseksualiteit, seks in het vrije veld, voyeurisme, de huwelijksnacht, ontmaagding, vrolijke hoeren, geslachtsziekten of schaamhaarcoiffures: geen onderwerp bleef onbezongen. Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw' bundelt de leukste, grappigste en spannendste erotisch getinte liedjes uit de periode 1600-1820. Annemieke Houben herspelde de teksten, voorzag ze van een toegankelijke uitleg en verluchtigde ze met afbeeldingen. Van driekwart van de liedjes is de originele melodie teruggevonden, waardoor we ze nu ook weer kunnen zingen. Dit boek ontsluit op aanstekelijke toon een schat aan obsceniteiten voor wie de promiscue kant van onze voorouders wil leren kennen.