Confronting mortality with art and science : scientific and artistic impressions on what the certainty of death says about life - Pollier-Green, Pascale; Van de Velde, Ann; Pollier, Chantal (Brussels : VUBPress, 2007)
Kunst, wetenschap en dood worden in dit werk met elkaar geconfronteerd: de oude Vlaamse anatomisten, medische illustraties in de zestiende eeuw, forensische geneeskunde, onnatuurlijke dood, de dood in de art brut, de sterfelijkheid van het lichaam en de onsterfelijkheid van de geest, ...
Includes bibliographical references.
Keywords: Death in art; Death