Een mooie jonge vrouw - Wieringa, Tommy, 1967- (Amsterdam : Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, 2014)
Een briljant microbioloog ontmoet een mooie jonge vrouw. Ze is een overwinning op de tijd, maar zijn nakende ouderdom en het verval kan hij er niet mee afwenden. Hun huwelijk is een botsing tussen haar idealisme en zijn realisme; waar zij zich verbindt met het lijden van de ander, ontbeert hij volgens haar empathie. Maar als de controle over zijn bestaan hem ontglipt, leert ook hij de betekenis van pijn kennen.
Publicatie ter gelegenheid van de Boekenweek 2014 in Nederland en Vlaanderen