Bloeiende Agatha - Vande Veire, Frank (Aalst : Het Balanseer, 2014)
Het kan niet banaler: Philippe is vanaf het eerste moment helemaal weg van Agatha, ook al beseft hij meteen dat zij zijn type niet is. Hij wil haar 'bezitten'. De roman voert de logica van deze bezitsdrang tot in zijn uiterste, ijzingwekkendste consequenties door. Seksuele, sadistisch getinte obsessie en romantische dweepzucht zwengelen elkaar aan. De lezer raakt opgesloten in de tunnel van Philippes Agathacultus die obscener wordt naarmate hij de totale onthechting nadert ... 0"Bloeiende Agatha" is een pornografische, filosofisch getinte liefdes- en betekenisroman.