Marktplaats 76 - Lauwers, Jan, 1957- (Amsterdam : De Nieuwe Toneelbibliotheek, 2013)
Marktplaats 76' vertelt het verhaal van dorpelingen, opgeschrikt door een ontploffing waarbij 24 mensen het leven laten, waaronder 7 kinderen. De tragedie van de dode kinderen weegt zwaar op de achterblijvende dorpelingen. Te veel verdriet overheerst. Tot er op een dag een boot uit de hemel valt: "Een uit de hemel gevallen reddingsboot."