Hoeveel weegt blauw - Billiet, Daniel, 1950- (Mechelen : Bakermat, 1996)
Conservator Jan Hoet koos uit zijn Museum voor Hedendaagse Kunst 8 intrigerende werken en schoof die voor de pen van 4 toonaangevende dichters. Net zo eigenzinnig en fantasievol alsde plastische kunstenaars gingen de dichters aan de slag met het werk van hun beeldende collega's als uitgangspunt. Het resultaat is een boeiende en speelse confrontatie tussen beeld- en woordkunstenaars, maar ook tussen de gedichten onderling.
De kunstenaars zijn Marcel Broodthaers, René Margritte, Luciano Fabro en de dichters Daniel Billiet, Johanna Kruit en Gil van der Heyden.