Etnocommunicatie : communiceren met een multicultureel publiek - Tiggelovend, Ingrid; Van den Bergh, Werner (Brussel : Gelijke kansen in Vlaanderen, 2005)
De Cel Gelijke Kansen van de Vlaamse Gemeenschap gaf aan Verbal Vision vzw de opdracht het concept 'etnocommunicatie' te verkennen. De Provincie Antwerpen gaf de nodige ondersteuning. Deze brochure is het resultaat van deze zoektocht. Een zoektocht naar communicatiemethoden om beter met allochtone doelgroepen te communiceren. Vele methoden en tips zijn ook van toepassing op 'autochtone' doelgroepen. Voor allochtonen zijn ze extra belangrijk en daarom zet Verbal Vision ze ook extra in de verf. Deze brochure is in de eerste plaats bedoeld voor de communicatiemedewerker van een dienst of vzw. Maar iedereen die een brug naar allochtonen wil slaan, kan er zijn voordeel uit halen.
Keywords: Multiculturaliteit ; communicatie