Publiek belicht : handboek publieksonderzoek voor culturele instellingen - Roose, Henk; Waege, Hans, 1968- (Antwerpen : De Boeck, 2004)
Publiek belicht. Handboek publieksonderzoek voor culturele instellingen reikt een beproefd instrument aan voor publieksonderzoek in culturele instellingen. Het is een must voor instellingen die podiumkunsten programmeren, musea en bibliotheken die inzicht willen krijgen in de samenstelling van hun publiek, hun bezoekmotivatie, hun evaluatie van het aanbod enz. Dit boek biedt de lezer: een stapsgewijze methode voor wetenschappelijk verantwoord publieksonderzoek; talrijke praktische tips en suggesties; een lijst met meer dan vijftig standaardvragen, aangepast aan de wensen en behoeften van elke culturele instelling. Publiek belicht is dan ook een praktisch doe-boek dat u wegwijs maakt in de wereld van publieksonderzoek. Het is een echte aanrader voor wie geïnteresseerd is in de stem van het publiek en de mening van de toeschouwers.
Met lit. opg.