Bewegend geheugen : een gids naar audiovisuele bronnen over Vlaanderen - Biltereyst, Daniël, 1962-; Vande Winkel, Roel, 1974- (Gent : Academia press, 2004)
In tegenstelling tot buurlanden zoals Frankrijk, Groot-Brittannië en Nederland bestaat er in België geen gids naar audiovisuele bronnen. De nieuwe publicatie Bewegend Geheugen biedt een geannoteerd overzicht van de belangrijkste vindplaatsen voor film-, televisie- en andere audiovisuele bronnen in Vlaanderen. De gids richt zich niet alleen naar archieven en de audiovisuele sector (omroepen, productiehuizen, beeldresearchers,...) maar heeft ook een ruimer doelpubliek (studenten en onderzoekers binnen de domeinen van geschiedenis, communicatiewetenschappen,...). Bewegend Geheugen biedt een handig werkinstrument voor wie op zoek gaat naar actuele of historische beelden over Vlaanderen. Het boek bevat talrijke illustraties, waarvan heel wat in kleur. De publicatie kwam tot stand onder de redactie van Prof. dr. Daniël Biltereyst en dr. Roel Vande Winkel in het kader van het onderzoeksproject Licht op een collectief verleden (Max-Wildiersfonds FWO-Vlaanderen 2000-2003). Bewegend Geheugen is de eerste publicatie in de nieuwe boekenreeks Film & TV Studies. Deze meertalige reeks publiceert kritisch wetenschappelijk onderzoek over film, televisie en hedendaagse beeldcultuur.
Includes bibliographical references (p. 333-342) and index.
Keywords: Audio-visual archives -- Belgium -- Flanders -- Catalogs; Motion pictures -- Belgium -- Flanders -- Catalogs; Television programs -- Belgium -- Flanders -- Catalogs