Cultuur en participatie : opleiding - vorming - begeleiding - De Groof, Jan; Scheck, W. Michaël; Penneman, Hilde (Leuven ; Apeldoorn : Garant, 2001)
Stand van zaken op het gebied van cultuureducatie in Vlaanderen. Cultuureducatie is van cruciaal belang voor de persoonlijkheidsontwikkeling, maar is niet structureel verankerd in het Vlaamse onderwijs. Bijdragen van een congres, georganiseerd door de European Association for Education, Law and Policy (ELA), waarin diverse onderwerpen aan bod komen: het maatschappelijk belang van culturele en kunstzinnige educatie, culturele diversiteit, educatiebeleid, amateurkunst, een vergelijking met de situatie in Nederland en kunsteducatie in Europa.