Mission statements - van Hasselt, Ron (Deventer : Kluwer, 2001)
De rol van het mission statement wordt zowel overschat als onderschat.Het is geen wondermiddel dat van gedemotiveerde medewerkers opeenstoegewijde enthousiastelingen maakt. Het mission statement - eenomschrijving van de 'opdracht' die een organisatie zichzelf stelt -verwoordt ambities. Deze moeten betekenis hebben voor de praktijk, enhoewel het mission statement een geschreven tekst betreft, behoort heteerder een houvast te zijn in een continue discussie dan een statischdocument. Ron Van Hasselt heeft een groot aantal missies voor bedrijvenontwikkeld. Vanuit zijn praktijkervaring reikt hij een handvat aan dat ukan helpen om tot een goede formulering van de missie van uw organisatiete komen.