Kleding en onrecht : vrouwen vertellen - Van Bouwel, Marlies, 1960-; Rosseels, Carla (Leuven : Davidsfonds, 1997)
In 1990 ging in Nederland de Schone Kleren Campagne van start. In deze uitgave ontvangen we veel recente informatie omtrent de kledingindustrie wereldwijd. Interviews met arbeidsters in derdewereldlanden, maar ook in België, Kroatië en Bosnië, vertellen over de lonen (steeds in Belgische franks uitgedrukt) en over de arbeidsomstandigheden, die zonder uitzondering buitengewoon slecht zijn. Op termijn wil de Schone Kleren Campagne trachten een winkelkeurmerk in het leven te roepen en de bedrijven vragen om een Eerlijke Handels Handvest te ondertekenen. Het boek is geïllustreerd met zwart-witfoto's van de geïnterviewden.(Biblion recensie, M.W. de Jong-Schat.)
Keywords: vrouwenarbeid -- 3965.; textielindustrie -- 67.; arbeidsvoorwaarden -- 3311.; derdewereldproblematiek -- 327.; SBIB:3163342A341 -- Arbeidssociologie: ongelijkheden op de arbeidsmarkt: de vrouw en de arbeidsmarkt; SBIB:316346H22 -- Positie van de vrouw in de samenleving: arbeid en beroep; 834 Arbeid; 836 (Multi-)nationale ondernemingen; 842 Media; 844 Sociale Structuur; 848 Demografie; 849 Gender; 8813 Noord-Afrika.; 8822 Zuid-Amerika.; 8833 Zuidoost-Azië.; 8835 Zuid-Azië.; 8843 Zuid-Europa.; 8844 West-Europa.