Brand - Sebestyen, Ouida; Dop, Jo Fiedeldij (Amsterdam : Querido, 1987)
In de industriële samenleving van de Verenigde Staten aan het begin van deze eeuw proberen twee broers het hoofd boven water te houden. De kennismaking met een idealistisch meisje doet hen inzien dat er nog andere waarden bestaan dan "overleven".