Van kimono tot ruimtepak : zijde, kunstzijde, kunstvezel - Brommer, Bea, 1946- (Helmond : Gemeentemuseum, 1990)
Van kimono tot ruimtepak / Bea Brommer -- Zijdeweefsels langs de Zijderoute / Liban Pollet -- De gehele conste tmiddel ende beleyt om sydewormen te winnen : het manuscript van Caspar Benoist uit 1606 / Judith H. Hofenk de Graaff -- Een klop op de deur bij Guillebert de Flines / Michel M. Bakker -- Zijde voor arm en rijk / Sandra Y. Comis -- Satijn en damast staet uyter maten net / Bianca M. du Mortier -- Kunstzijde en synthetische vezels / Bea Brommer -- Kunstvezels in de mode : de 20e eeuw / Ietse Mey -- Synthetische vezels als constructiemateriaal / Willem van Dreumal.
Bibliografische referenties ; glossarium