Makers : de nieuwe industriële revolutie - Anderson, Chris; De Boer, Ernst; Polak, Leo, 1880-1941 (Amsterdam : Nieuw Amsterdam, 2013)
Sinds de komst van het internet is de grens tussen uitvinden en ondernemen vervaagd. Via programmacodes kunnen we ideeën omzetten in producten, die we vervolgens met de wereld kunnen delen. En dankzij technische innovaties als 3d-printers kunnen we binnenkort snel fysieke prototypes vervaardigen en zelf verkopen.
Deel 1: De revolutie - 1. De uitvinderrevolutie - 2. De Nieuwe Industriële Revolutie - 3. De geschiedenis van de toekomst - 4. Nu zijn we allemaal ontwerpers - 5. De 'Long Tail' der dingen Deel 2: De toekomst - 6. De tools voor de transformatie - 7. Open hardware - 8. Een nieuwe concept voor de grootste fabrieken van allemaal - 9. De open organisatie - 10. De financiering van de Makerbeweging - 11. Makerbedrijven - 12. De fabriek in de Cloud - 13. DHZ-biologie - Epiloog: Het nieuwe gezicht van de industriële wereld - Bijlage: De werkplaats van de eenentwintigste eeuw