De kracht van een foto - Braet, Hilde (Antwerpen : Garant, 2012)
De kracht van een foto gaat uit van ervaringen in projecten die geïllustreerd worden verteld. Vanuit deze praktijk rees de behoefte het geheel ook theoretisch te onderbouwen. Wat werkt er en hoe werkt het? Op de snijlijn van praktijk en theorie ontstond dit boek. Zowel doeners als denkers vinden er hun gading in over fotografie als middel voor de weerbaarheid van mensen. Het vertelt over de ervaringen van Hilde Braet en haalt ook voorbeelden aan van artiesten die met het medium dit veld verkenden of er hun praktijk mee uitbouwden. Fotografie als krachtig medium in de ontwikkeling van mens en samenleving, fotografie als onafhankelijk en scherp beeldinstrument, fotografie als fotografie, daar gaat het over.