De geboorte van Boontje : Louis Paul Boon, de avant-garde en de komst van de film - Van den Oever, Annie, 1957-; Bruinsma, Ernst, 1966-; Nuyens, Bart, 1971-; van Melick, Ben, 1947- (Rimburg : Huis Clos, 2012)
Welke invloed had de komst van de film in de Lage Landen op het werk van de voor- en naoorlogse literaire avant-garde? Drie essays over de impact van de vroege filmshows op respectievelijk toeschouwers in het algemeen, Paul van Ostaijen en Louis Paul Boon.
Keywords: Boon, Louis Paul, -- 1912-1979.; Ostaijen, Paul van, -- 1896-1928.