Virtualia. Teletonen : even- en nevenbeelden : gedichten - Polet, Sybren, 1924-2015 (Amsterdam : Wereldbibliotheek, 2012)
In deze nieuwe bundel opent Sybren Polet perspectieven naar de meest uiteenlopende werelden. Het microscopisch kleine krijgt evengoed zijn aandacht als de verten van het universum. Polet schrijft zijn gedichten in wat hij zelf een 'lichte roes' noemt, een taal die zelfverzekerd de weg zoekt naar 'een grensloze open ruimte'.