De vorm van tekst - Middendorp, Jan, 1956- (Amsterdam : BIS publishers, 2012)
De vorm van tekst start bij het kijken naar grafisch werk, in druk, op het scherm of in de openbare ruimte. Vervolgens analyseert de auteur de bouwstenen van het werk, zoals de typografie, beeld, ornament, layout en kleur. Naast veel hedendaags werk, gebruikt de auteur ook prachtige historische voorbeelden van typografische vormgeving. Achterin het boek is een chronologisch overzicht van typografie en druktechnieken opgenomen.
Keywords: Graphic design (Typography)