De mens ... maat van alle dingen - Hertmans, Stefan, 1951-; Vandamme, Sofie, 1969- (Gent : Academia Press, 2011)
De mens als maatstaf van alle dingen, bekeken vanuit verschillende hoeken: de mens als maat voor de architectuur, het beeld van de mens in de filosofie, welke mens is de maat, ... Bijdragen van belangrijke auteurs, politiekers, ...: Stefan Hertmans, Tom Naegels, Marc Reugebrink, Dirk De Meyer, Gertrudis Van de Vijver, Jos Geysels, Patrick Primavesi, Paul Verhaeghe, Peter Venmans, Fouad Laroui, Joris Verkest en Kelsey Ruys.
Teksten van lezingen gehouden tijdens het academiejaar 2010-2011