De rode strik - Van Keulen, Mensje, 1946- (Amsterdam / Antwerpen : Atlas, 2010)
Het leven van Maria Talberg en haar zusje Bee wordt verstoord wanneer een man hun moeder het hof maakt. De man drijft een winkel in dierenvoer en aanverwante artikelen. Dat is echter niet de enige reden waarom de meisjes hem al snel 'de beestenman' noemen. Ze walgen van hem, en dit alles groeit uit tot een haat die hem genadeloos zal weten te treffen.