Verdoelde schaepkens, bytende wolven : inquisitie in de Lage Landen - Gielis, Gert (Leuven : Davidsfonds, 2009)
Het kerkelijk leven in de Nederlanden - Maarten Luther en zijn weerklank in de Nederlanden - De Reformatie sijpelt door in de Nederlanden - Nicolaas Coppin - Preken, processen en plakkaten - Johannes Pistoriuas, Willem Ottensz - Sint-Goriks - Barend van Orley - Meningsverschillen over het lichaam van Chtistus - Cornelis Wouters - Willem van Zwolle - Inquisitie en ketterbestrijding in de Lage Landen
Bevat woordenlijst en bibliografie