Bronnen voor de studie van het hedendaagse België : 19e-20e eeuw - Van den Eeckhout, Patricia, 1953-; Vanthemsche, Guy, 1958- (Brussel : VUB-Press, 2001)
Algemene werkinstrumenten - Bronnen afkomstig van openbare instellingen - De gemeenten en de lokale openbare instellingen - Aglomeraties en federaties van gemeenten - De arondissementscommissarissen - De provincies - De instellingen van gewesten en gemeenschappen - Het Belgisch Parlement en de wetgevende vergaderingen - De federale uitvoerende macht - Het Staatshoofd - De ministeries - De rechterlijke macht - De Franse tijd en het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden - Eerste en Tweede wereldoorlog - Het notariaat - De functioneel gedecentraliseerde openbare diensten - De organen van toezicht en advies - Bronnen afkomstig van priné-instellingen - De politieke partijen - De ondernemingen - De werkgeversorganisaties - De organisaties van zelfstandigen - De lanbouwersorganisaties - Het ACW, het MOC - De vakbonden - De mutualiteiten - Vrouwenorganisaties - De sociaal-culturele organisaties - De Katholieke Kerk - De Protestantse kereken - Joodse gemeenten - Vrijmetselarij - Persoonsarchieven - Pers en periodieken - Audiovisuele media - Niet-geschreven bronnen -Mondelinge bronnen - Foto's - Film
Met reg.
Keywords: België