Van vader- naar moedertaal : Latijn, Frans en Nederlands in de dertiende-eeuwse Nederlanden - Beyers, Rita, 1951-; Van Uytfanghe, Marc, 1948-; de Hemptinne, Thérèse, 1947- (Brussel : De koninklijke Zuid-Nederlandse Maatschappij voor Taal- en Letterkunde en Geschiedenis, 2000)
Auteur doet verslag van haar onderzoek naar namen van vrouwen in Holland tot 1300.
Handelingen van het colloquium georganiseerd door de Koninklijke Zuid-Nederlandse Maatschappij voor Taal- en Letterkunde en geschiedenis op 23/10/1999