Gent's vroegste geschiedenis in de spiegel van zijn plaatsnamen - Gysseling, Maurits, 1919-1997 (Antwerpen : Standaard, 1954)
Oro-hydrografisch overzicht - Namen van rivieren en nederzettingen - Gent eerste bloei - Glossarium