Costumen ende wetten der stadt Gendt, gedecreteert by de graven en gravinnen van Vlaenderen met de concessien Caroline, decreten, reglementen ... mitsgaders verscheyde interpretatien daer op gevolgt, elck in 't besonder aengewesen... - Vanden Hane, Laureyns, 1617-1683 (Tot Gendt : by Petrus de Goesin, drucker van Haere Majesteyt voor het graefschap van Vlaenderen, 1765)
Met de Karolijnse concessie in het Nederlands en het Frans - Latere juridische teksten uit 1559, 1595 en 1762 en een onderwerpsregister
AA BG III 4287.
Dedicatie: de heren "hoog-bailliu, schepenen ende raeden der stad Gendt"; algemene inhoudstafel vooraan; register achteraan
Ill.: 1 houtsnede; enkel 1e blad per katern gesig.
Kartonnen platten met fijn leren band; goudstempeling rug; blinde stempeling (lijnen) op platten; rood geverfde snede ; prov ; hs. aantek. tekst: Stallaert, cfr. KANTL/A A.1I4 .
Met approb.
Romein en cursiefletter; enkele vignetten en fleurons; enkele marginalia