Van Abraham tot Zacharia : thema's uit het Oude Testament in religie, beeldende kunst, literatuur, muziek en theater - Goosen, Louis (Aloysius Bernardus Josef Maria), 1925-2015 (Nijmegen : SUN, 1990)
In dit boek maken we kennis met de belangrijkste figuren uit het Oude Testament: Abraham, Noach, David, Judit, ... Goosen geeft een woordje uitleg bij de tradities rond deze figuren. Alles is rijk geïllustreerd met oude en nieuwe afbeeldingen van deze figuren. Een heel interessant werk voor wie wil weten hoe de visie op het Oude Testament is geëvolueerd.
Keywords: Bible in literature