Inleiding tot het muziekbeluisteren : beknopt handboek voor algemene muziekcultuur - De Sutter, Ignace, 1911-1988 (Brugge : Desclée de Brouwer, 1962)
Een heel gedetailleerde studie van de muziekgeschiedenis, waarbij de leerlingen o.a. volgende studieonderwerpen aangereikt krijgen bij Beethoven: welke drie perioden kenmerken Beethovens leven en werk, maak een muzikale ontleding van de eerste beweging in de Vijfde Symfonie, werk het artikel "Beethoven en Rubens" van Clossons verder uit, ...