Doctoreren aan Vlaamse Universiteiten (1991-2002) - Visser, M. S.; Universiteit Leiden. Centrum voor wetenschap- en technologiestudies; Verlinden, Ann; Moed, Hendrik F.; Rons, Nadine; Monard, Elisabeth; Bouillon, R. (Brussel : Vlaamse raad voor wetenschapsbeleid, 2006)
In december 2000 werd het rapport 'Kwantitatieve analyse van het doctoreren aan de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Gent' gepubliceerd dat de resultaten samenvat van de gelijknamige PBO-studie, even later gevolgd door het samenvattende verslag 'Kernelementen Doctoreren in Vlaanderen'. In 2003 nam de Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid het voortouw in een initiatief om voornoemd onderzoeksproject te hernemen en wel onder de vorm van een verlenging van de observatietijd en een uitbreiding van de onderzochte populatie (K.U.Leuven, UHasselt, Universiteit Antwerpen, UGent en de Vrije Universiteit Brussel). In het kader van dit nieuwe project werd ervoor gekozen de academiejaren in de periode 1991-2002 te bestuderen, waardoor het doctorale traject van meer dan 18 000 aan de Vlaamse universiteiten in die periode ingestroomde onderzoekers in beeld kwam. Het VRWB-onderzoeksproject resulteerde in het rapport 'Doctoreren aan Vlaamse universiteiten (1991-2002)' dat verschijnt als nr. 15 in de VRWB-studiereeks.
Dl.2: Synthesenota en aanbevelingen