Handboek redactie : het organiseren van publicaties - Vroegindeweij, Lydia (Den Haag : SDU, 2005)
Globale
Inhoudsopgave : Deel I: Projecten en processen 31 Hoofdstuk 1 - Het uitgeefproces van publicaties 32 Hoofdstuk 2 - Werken aan een uitgeefproject 45 Hoofdstuk 3 - Kwaliteit van het uitgeefproces 57 Hoofdstuk 4 - Planning van het totale uitgeefproces 69 Hoofdstuk 5 - Planning van de schrijffase en redactiefase 81 Hoofdstuk 6 - Financin en calculaties 96 Deel II: Schrijvers en scheppers 115 Hoofdstuk 7 - De makers van de inhoud 116 Hoofdstuk 8 - Soorten auteurs en hun schrijfproces 124 Hoofdstuk 9 - Auteurs werven en selecteren 134 Hoofdstuk 10 - Samenwerkingsrelaties aangaan 142 Hoofdstuk 11 - Auteurs instrueren 150 Hoofdstuk 12 - Beeld en beeldmakers 163 Hoofdstuk 13 - Beeldverwerving 175 Hoofdstuk 14 - Vormgevers en ontwerpers 189 Hoofdstuk 15 - Briefing en ontwerp vormgeving 197 Deel III: Reageren en redigeren 213 Hoofdstuk 16 - Het beoordelen van manuscripten en teksten 214 Hoofdstuk 17 - Commentaar geven op manuscripten 225 Hoofdstuk 18 - Kopijbesprekingen houden 232 Hoofdstuk
19 - Auteurs begeleiden 242 Hoofdstuk 20 - Beeldvoorstellen en beeld beoordelen 255 Hoofdstuk 21 - Vormgeving beoordelen van folio-uitgaven en websites 264 Hoofdstuk 22 - Redigeren van het definitieve manuscript 272 Hoofdstuk 23 - Het maken van een voor- en nawerk 282 Deel IV: Inkopen en huren 297 Hoofdstuk 24 - Het uitbesteden van werk 298 Hoofdstuk 25 - Zakelijke aspecten van uitbesteden 312 Hoofdstuk 26 - Vertalingen en co-producties 325 5 Deel V: Prepress en productie 337 Hoofdstuk 27 - Proevenverkeer 338 Hoofdstuk 28 - Soorten productieprocessen en hun controle 351 Hoofdstuk 29 - Grafische productie 360 Hoofdstuk 30 - Mediumneutrale opslag en databasepublishing 375 Deel VI: Organiseren en onderhouden 389 Hoofdstuk 31 - Administratieve handelingen 390 Hoofdstuk 32 - Acties bij verschijnen van een publicatie 399 Hoofdstuk 33 - Auteursrecht en juridische kwesties 409 Hoofdstuk 34 - Evalueren van uitgeefprojecten 417 Hoofdstuk 35 - Relatiebeheer en tijdbeheersing 426 Hoofdstuk 36 - Omgaan
Met klachten 434 Hoofdstuk 37 - Herdrukken en onderhoud 443
Keywords: Publiceren; Redigeren; Schrijven; Redigeren van teksten; Tekstredactie