Een geschiedenis van Brussel - Jacobs, Roel, 1953- (Tielt : Lannoo, 2004)
In een meeslepende vertelstijl neemt de auteur ons mee op reis door de uiterst boeiende geschiedenis van de stad. Hij wekt markante persoonlijkheden tot leven, gidst ons aan de hand van concrete verhalen de hele stad en haar omgeving door en beantwoordt de vragen die we ons altijd hebben gesteld : waarom is Brussel meermaals onze hoofdstad? Hoe heeft de stad in de 19e eeuw haar huidig uitzicht gekregen? Wat is er met de Zenne gebeurd? En hoe is Brussel een smeltkroes van talen en culturen geworden?