Buurtpatrouille : hoe Vlaanderen aan een nieuwe eeuw begint - Rogiers, Filip, 1966- (Antwerpen : Meulenhoff/Manteau, 2004)
Een jaar lang verzamelde de auteur voor de Morgen beelden van Vlaanderen, bezocht hij plaatsen en mensen buiten het nieuws. In 110 miniaturen toont hij hoe Vlamingen wonen, werken, zich ontspannen, liefhebben en haten. Hoe de stad verstilt en het dorp opleeft. Stellingen van sociologen worden aangekleed, soms uitgekleed. Statistieken krijgen een gezicht en een naam. Het boek biedt een uniek caleidoscoop beeld van 40 dorpen en steden en 211 personages.